Mnoge proizvode koje koristimo u većini slučajeva upotrebljavamo samo za stvari za koje su predviđene po uputstvu. 

Evo kako koristiti regenerator i u druge svrhe
Foto: Freepik | Regenerator za kosu

Međutim neki proizvodi se mnogi koristiti u druge namjene a da za to i ne znamo. Žene koriste veliki broj proizvoda kako za njegu kose, lica tako i tijela ali isti ti proizvodi mogu se upotrebljavati i za svrhe čišćenja ali i drugih namjena.

Jedan od takvih jeste i regenerator za kosu. Njegova namjena jeste da se koristi kako bi se kosa hidrirala, omekšala i lakše raščešljala. Koristi se nakon pranja šamponom, na način da se ostavi do pet minuta i nakon toga klasično ispere. 

Osim poboljšanja za kosu, regenerator se može koristiti za nekoliko drugih situacija kada vam je zapušen odvod, za četkice za šminku i slično. Kada se nađete u nekoj bezazlenoj situaciji i mislite da rješenje ne postoji, ipak vam ono može biti pri ruci. 

Regenerator se može koristiti kao sredstvo odnosno gel za tuširanje. Iako ovo djeluje čudno, regenerator može pomoći da povrati vlagu u tijelo koja se izgubi nakon pilinga ili nekog agresivnijeg gela. Prije nego što se završi s kupkom nanijeti malo regeneratora na tijelo. 

Četkice za šminkanje koriste se svakodnevno te je potrebno održavati njihovu čistoću i mekoću kako ne bi izazvale probleme na koži. Regenerator je odlično sredstvo za omekšavanje četkica kako za šminku tako i za kosu. Nakon što ih klasično operete dodajte malo regeneratora i ostavite ih da se prirodno osuše.

Odlična stvar je što ga mogu primjenjivati i muškarci a ne samo žene. Muški su više posvećeni alatu i popravkama pa je regenerator pravo rješenje za održavanje sjaja alata. S vremena na vrijeme nanesite malo regeneratora na alat i produžite vijek svog alata. 

Vjerovatno vam se bar jednom dogodilo da probate nečiji prsten ili želite kupiti sebi novi pa iako vam se čini male veličine uspijete ga staviti na prst. Međutim problem je kako skinuti prsten. Regenerator rješava i taj problem. Nanesite malu količinu oko prstena, a struktura regeneratora će dozvoliti lako čišćenje. 

Kada perete kosu često se dešava da se dlake nakupljaju u odvodu. To može biti veliki problem u procesu čišćenja, ali kako bi sebi pojednostavili našpricajte malo regeneratora i ostavite da djeluje nekih 20 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom i uživajte u očišćenom odvodu.

Vjerovatno vas nervira kada vam škripe vrata, da li u kući, autu ili bilo gdje drugo. Da bi riješili neugodan zvuk nanesite regenerator na ključna mjesta i prijelaze i škripanje će nestati. 

Može se koristiti takođe kao i deterdžent za veš, pjena za brijanje, za skidanje flastera kao i pojačavanje mirisa odjeće. Brojni su benefiti regeneratora, pa ako ga do sada niste koristili odlično vrijeme je da počnete. Ukoliko se nađete u iznenadnim situacijama neka vam rješenje bude pri ruci.