Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvizdić zatražio zaštitu uposlenika Memorijalnog centra u Potočarima

Preuzmite sliku

Nakon što se Memorijalni centar Srebrenica Potočari suočio sa negativnim reakcijama medija u RS i Srbiji zbog izvještaja o negiranju genocida koji je objavljen prije nekoliko dana mnogi su uposlenicima ovog centra dali podršku.

Podsjećamo, listu najvećih negatora genocida u Srebrenici predvodi predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Također, među imenima ljudi koji najviše negiraju genocid našlo se i ime Branimira Kojića, predsjednika Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Emir Suljagić, direktor MC Srebrenica-Potočari, kaže kako se uposlenici Memorijalnog centra suočavaju sa novim prijetnjama i zastrašivanjima zbog objave izvještaja.

Denis Zvizdić, član eukovodstva Predstavničkog doma BiH zatražio je da se zaštite uposlenici Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, piše N1.

“Pozivam Direkciju za koordinaciju policijskih tijela da izvrši sigurnosnu procjenu i da pruži potrebnu zaštitu uposlenicima jer je riječ o državnoj instituciji, državnim službenicima i osobama koje se stručno i hrabro bore za istinu i pravdu”, napisao je Zvizdić.

Podršku Memorijalnom centru i njegovim zaposlenicima pružio je i Husein efendija Kavazović, reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje