Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvizdić i Čović predali Upitnik Junckeru

Preuzmite sliku

Predsjedavjući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predali su odgovore na Upitnik Evropske komisije predsjedniku EK Jean-Claudeu Junckeru.

Osim Junckera, u posjetu Bosni i Hercegovini stigao je i evropski komesar za politiku proširenja Johannes Hahn, piše N1.

Podsjetimo, 9. decembra 2016. godine u Sarajevu Johannes Hahn je uručio Upitnik Evropske komisije predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću. Godina, dva mjeseca i 19 dana (446 dana ukupno) BiH je trebalo da Upitnik završi.

U Upitniku Evropske komisije postavljena su 3.242 pitanja na koja je odgovaralo preko 1.100 predstavnika svih institucija u BiH, koji su bili uključeni u radne grupe i mehanizam koordinacije. Održano je stotine radnih sastanaka, što je dovelo do odgovora na više od 20.000 stranica materijala, uključujući i 1.115 zakona i drugih akata koji su priloženi uz odgovore.

Uz odgovore institucija u BiH prevedeno je i priloženo i 170 odgovora nevladinih organizacija, kao i 5.347 odgovora građana BiH, koji su imali mogućnost da direktno odgovaraju na 35 pitanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,