Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zukorlić prihvatio poziv Konakovića: Zabrinut sam zbog stavova nekih bošnjačkih predstavnika koji se protive ovom okupljanju

Preuzmite sliku

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić odazvat će se pozivu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića na sastanak, kako je to nazvao, političkih predstavnika Bošnjaka koji će biti održan 12. aprila.

“Kao predsjednik Stranke pravde i pomirenja, odazvat ću se pozivu ministra vanjskih poslova i predsjednika stranke Narod i Pravda, Elmedina Konakovića, na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka regije koji organizira trećeg dana Bajrama”, poručio je Usame Zukorlić.

“Svrha skupa je jačanje saradnje među Bošnjacima i povezivanje bošnjačkog naroda regije i šire, bez namjere da skup bude usmjeren protiv bilo koga.

Podržavam pravo svakog naroda na svenarodna nadgranična okupljanja. To pravo imaju i Bošnjaci, jer postojanje i identitet jednog naroda nisu ograničeni na granice jedne države ili teritorije. Izražavam zabrinutost zbog stavova nekih bošnjačkih predstavnika koji se protive ovom okupljanju.

Decenijama propuštaju doprinijeti saradnji u poboljšaju privredne, socijalne, kulturne i političke organizovanosti Bošnjaka”, objavio je Zukorlić čija stranka djeluje u Novom Pazaru u Srbiji. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje