Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zuhrić: DF u KS neće sa SDA i NiP, za ostale nivoe je bliži da ostane opozicija

Preuzmite sliku

Danas je u Sarajevu održan sastanak lidera opozicije u Federaciji BiH, tim povodom svoj osvrt na okolnosti oko formiranja vlasti dao je i Albin Zuhrić.

“Mi smo već ranije rekli da sa SDA ne želimo praviti vlast u Sarajevu. A sigurno nećemo ni sa NiP-om. Vlast je u Sarajevu moguće vrlo lako napraviti i bez NiP-a i SDA, a zašto neke građanske stranke žele zadržati Konakovića u vlasti po svaku cijenu, morate pitati njih”, rekao je za N1 član DF-a Albin Zuhrić.

Što se tiče federalnog i državnog nivoa vlasti, organi ove stranke će tek nakon potvrđenih rezultata zasjedati, i raspravljati o ovom pitanju.

“Međutim trenutno smo bliži tome da ostanemo u opoziciji. Nismo nikada išli u vlast po svaku cijenu, nećemo ni sada. A svoju borbu koju smo vodili četiri godine, i zbog koje smo ostvarili bolji rezultat nego 2018. ćemo i nastaviti, sada jači nego sto smo bili”, zaključio je Zuhrić.

Podsjetimo, danas je u Sarajevu održan sastanak lidera opozicije u Federaciji BiH, na kojem se razgovaralo o implementaciji izbornih rezultata. Naglašeno je kako je jedino SDA ta koja ne dolazi u obzir, a lider NiP-a Dino Konaković je dodao kako “ne vjeruje da će se DF odvojiti od SDA”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje