Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zoran Vujinović osvojio zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija u Moskvi

Preuzmite sliku

Na Međunarodnom sajmu inovacija i novih tehnologija “Arhimed”, održanom od 26. do 29. marta u Moskvi, Zoran Vujinović osvojio je prvo mjesto za projekt Trofazni hibridni rotacijski motor Tesla.

– Osim zlatne medalje dobio sam i priznanje Tehnološkog fakulteta u Volgi. Projekt je prošao dobro i odlično je zapažen tako da sam jako zadovoljan – kazao je u izjavi za Fenu Vujinović.

Također je istaknuo kako ova nagrada za njega predstavlja veliko međunarodno priznanje, ali i potvrdu izvodljivosti njegova projekta.

– Izabran sam od strane međunarodnog organizacijskog žirija i puno mi to znači. Ovo je jedna potvrda da smo posao uradili onako kako treba – istaknuo je Vujinović.

Inače “Arhimed” već godinama raste kao izložba inovacija pa je tako postao jedna od središnjih smotri inovatora na Istoku, te je postao partner velikog broja inovatora, znanstvenika, vlasnika prava industrijskog vlasništva i poduzetnika, pružajući im tako sve potrebne oblike potpore za uspješnu komercijalizaciju, a broj uspješnih ugovora sklopljenih u okrilju Arhimeda raste iz godine u godinu.

Dobitnik je i najvišeg priznanja Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) za dugogodišnji doprinos razvitku inovatorstva i suradnje u razvitku i zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje