Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žene žrtve rata ogorčene: ”Neka je proklet svako onaj ko ode na Cecin koncert”

Preuzmite sliku

Interesovanje za koncert srbijanske folk pjevačice Cece, supruge ubijenog ratnog zločinca Arkana, koji je odgovoran za smrt više hiljada Bošnjaka tokom srpske agresije na BiH, nije izazvalo interesovanje samo u Republici Srspkoj, već se za njen koncert interesuje i veliki broj građana iz Federacije BiH, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iako je koncert supruge zločinca Arkana pobudio negodovanje kod mnogih žrtava srpske agrecije na BiH, udruženja majki koje su od ‘92. do ‘95. godine izgubile sinove od Arkanovih razbojnika…, čini se da mnogi Bošnjaci s nestrepljenjem iščekuju dolazak Cece u Istočno Sarajevo.

Srbijanska pjevačica gostovat će 30. avgusta na stadionu „Slavije“ u Lukavici, a na njen koncert dolazak je najavio i predsjednik RS Milorad Dodik. Pjevačica je nekoliko sedmica ranije gostovala i u Modriči.

U Federaciji BiH karte za Cecin koncert u Lukavici mogu se kupiti samo na jednom mjestu u Sarajevu. No, zbog sigurnosnih razloga, organizatori su zainteresiranim ovog dijela BiH ponudli samo broj na koji mogu rezervisati kartu, ali ne i lokaciju gdje se karte mogu preuzeti. O tome se kupac dogovara nakon što pozove broj telefona, piše NAP.

Izvjesni Jasmin, koji se javlja na broj telefona otvoren za rezervaciju karata u Sarajevu kaže da je interesovanje za koncert u Lukavici poprilično veliko i u Federaciji, naročito zove dijaspora.

– Ljudi zovu i interesuju se za karte. Uglavnom je to dijaspora koja će u vrijeme Cecinog koncerta boraviti u Sarajevu. Do sada nisam imao nikakvih prijetećih poziva iako iz medija vidim da mnogi negoduju zbog Cecinog dolaska u BiH – ispričao je Jasmin za Patriu.

Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja  „Žena – žrtva rata“ kazala je za NAP kako je ogorčena time što će supruga zločinca Arkana pjevati u neposrednoj blizini grada koji je njezin suprug do prije dvije decenije granatirao i u njemu ubijao nedužne građane, ali je još više ogorčena činjenicom da će neki Bošnjaci otići da slušaju ovu pjevačicu.

– Neka je proklet svako onaj ko ode na Cecin koncert – kratko je prokomentarisala Hasečić, piše NAP.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,