Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željka Cvijanović: Deklaracija će omogućiti bolju ekonomsku i bezbjednosnu saradnju

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina i Azerbejdžan potpisali su danas u Sarajevu Zajedničku deklaraciju o strateškom partnerstvu, javlja Anadolija.

Deklaraciju je ispred BiH potpisala predsjedavajuća predsjedništva BiH Željka Cvijanović, a u ime Azerbejdžana predsjednik te zemlje Ilham Aliyev, koji boravi u zvaničnoj posjeti BiH.

“Odlučili smo da budemo strateški partneri i sigurna sam da ćemo se ponašati na taj način. Ova deklaracija će nam omogućiti da imamo bolje političko razumijevanje, političke konsultacije, omogućit će nam da imamo bolju ekonomsku saradnju, uvezivanje naših biznisa i naših institucija na tome da dođemo do boljih ekonomskih blagodeti i naravno, poslužit će nam kao osnova za bolju unaprijeđenu bezbjednosnu saradnju što je interes cijelog svijeta”, izjavila je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nakon potpisivanja deklaracije.

  • Predsjednik Azerbejdžana boravi u prvoj zvaničnoj posjeti BiH.

    U ranijim susretima bh. i azerbejdžanskih zvaničnika odnosi između dviju država ocijenjeni su dobrim i prijateljskim, što se ogledalo i kroz uspješnu saradnju u proteklom periodu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje