Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog udesa zaustavljen saobraćaj na putu Bijeljina – GP Rača

Preuzmite sliku

Saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Bijeljina – granični prijelaz Rača zbog udesa koji se dogodio u mjestu Trnjaci.

Žena iz Trnjaka čiji su inicijali B.Z. poginula je u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u tom mjestu, rekla je Srni portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić.

Ona je navela da se saobraćajna nesreća dogodila u 6.20 časova na magistralnom putu Bijeljina-Granični prelaz “Rača”, u mjestu Trnjaci, a učestvovali su teretno motorno vozilo i putničko motorno vozilo.

“Žena iz Trnjaka smrtno je stradala na licu mjesta”, navela je Marićeva.

Saobraćaj je na ovoj dionici puta bio obustavljen od 6.20 do 8.00 časova. Od 8.00 časova uspostavljen je sabraćaj na magistralnom putu Bijeljina-Granični prelaz “Rača”.

Stanje na putevima

“Magla jutros otežava saobraćanje na dionicama dolinom rijeka Une, Sane, Save, Bosne, Spreče i Lašve. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a ponegdje i mjestimično klizav, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu“, naveli su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj – Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi – Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf – Jajce (Skela), Nemila – Žepče (Donja Golubinja), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo – Jezero i Gračanica – Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje