Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog američkih sankcija banka zatvorila račun organizacije koju vodi Gorica Dodik

Preuzmite sliku

Zbog američkih sankcija, banka je zatvorila račun humanitarne organizacija Gorice Dodik „Srpska kuća“, čime je onemogućen njen dalji rad.

To je na društvenim mrežama objavila Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS Milorada Dodika.

“Zbog sankcija koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marionete Michaelu Murphyju (ambasadoru SAD u BiH), a koje su također uvedene i meni zbog, zamislite, podrške mome ocu, jučer je banka zatvorila račun fondacije na čijem sam čelu i time se onemogućio dalji rad. Sva neutrošena sredstva sa računa smo vratili donatorima kojima i ovom prilikom želim da se od srca još jednom zahvalim na podršci”, otkrila je Gorica.

Podsjeća da je ova fondacija za dvije godine napravili tri nove kuće za tri porodice i da završava još dvije.

“Prije svega, sjetite se ko je u zadnje vrijeme objavljivao tekstove u vezi fondacije i ko je osuđivao njen rad, sve će vam se reći. To su isti oni koji su urgirali da se jedna humanitarna organizacija ugasi. Da, upravo oni koji ne vjeruju u dobra djela zato što ih i ne čine! Svakodnevno svjedočimo monstruoznim akcijama koje širom svijeta čini otadžbina Michaela Murphyja, svjedočimo zlu koje se rađa u njegovoj zemlji i koje metastazira brzinom svijetlosti, ali bez obzira na sve, oni su sebi dali za pravo da budu prijeki sud i da se iživljavaju nad svima onima koji ne učestvuju u njihovom zločinu. Vi koji ih podržavate, radujte se i dalje novim ratovima, novim bolestima, pedofiliji i svakom drugom zlu kojem su oni rasadnik. Mi ćemo naći način da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i radovat ćemo se osmjesima i zdravim porodicama”, kazala je Gorica Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje