Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za šest sati radar u tunelu autoputa Zenica-Sarajevo zabilježio 160 prekršaja

Preuzmite sliku

Mobilni radarski sistem Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji je instaliran u tunelu ‘1. mart’  na autoputu A-1, tokom jučerašnjeg dana, petak 25.augusta, za šest sati rada evidentirao je i zabilježio 160 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Rekordnu jučer zabilježenu brzinu je postigao nesavjesni vozač koji se svojim vozilom kretao u tunelu brzinom od 150 kilometara na sat, a on će kao i svi ostali počinioci prekršaja biti sankcionisani od strane policijskih službenika.

Uprava policije MZP-a ZDK će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te sprovoditi pojačane akcije, u kojim će zbog kršenja saobraćajnih propisa sankcionisati se svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju.

Od narednog ponedjeljka, 28.augusta, na području svih policijskih stanica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona bit će sprovedena pojačana akcija sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i dokumentovanja svih slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

,,U okviru ove akcije, poduzimat će se i aktivnosti na kontroli poštivanja obaveza vozača prema pješacima, a posebne mjere će biti poduzimane u svim gradovima i na ulicama u blizini škola, uzimajući u obzir početak školske godine i veće prisustvo djece na ulicama i pješačkim prijelazima. Tokom ovih aktivnosti, bit će pojačano prisustvo policijskih patrola na gradskim ulicama, kako bi se svim pješacima, a naročito đacima, pružila maksimalna sigurnost”, rekla je portparol policije Aldina Ahmić.

Policija je uputila upozorenje svim vozačima da se pridržavaju ograničanja brzine kretanja vozila, a svi slučajevi prekoračenja brzine i nepoštivanja saobraćajnih propisa biti će zadokumentovani i sankcionisani. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje