Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vulić: SAD pomažu sarajevskoj čaršiji da dođe do svog željenog cilja, islamske BiH

Preuzmite sliku

Šef kluba poslanika SNSD-a u državnom parlamentu Sanja Vulić je reagovala na sankcije koje je ministarstvo finansija SAD uvelo Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću iznoseći teške optužbe na račun SAD-a

Navela je da su, uvođenjem sankcija zvaničnicima Republike Srpske, SAD-a jasno poručila da rade na raspakivanju Dejtonskog sporazuma i da “pomažu sarajevskoj čaršiji da dođe do svog željenog cilja – islamske BiH, zbog čega su i započeli rat u BiH”.

Vezano | Oglasili se iz ambasade SAD-a, te naveli detaljno obrazloženje novih sankcija za zvaničnike iz RS

Vulić je postavila pitanje o kakvom suverenitetu se govori kada se uvode sankcije članici Predsjedništva i da su uvođenjem sankcija ponizili Dejtonski sporazum.

Ona je navela da SAD sankcionišu Miloša Bukejlovića za manje od pola godine obavljanja dužnosti ministra pravde i da to govori da on radi u interesu Republike Srpske i da to SAD ne pozdravlja.

Vulićeva je dodala i to da je “Bukejlović imao priliku da posjeti tu nazovimo veliku zemlju, odnosno veliku po površini, ali još veću po zlu koji sije nad srpskim narodom i Republikom Srpskom”.

“‘Velika sila’ prosipa veliku silu nad ponosnom Republikom Srpskom i njenim ponosnim zvaničnicima koje je sankcionisala. Amerika je navikla da porobljava i kolonizuje svaku zemlju koja ne radi u njenom interesu, tako da ne čude ni ove a ni eventualne buduće sankcije Srbima i Republici Srpskoj”, kazala je Vulić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,