Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vukanović iskazao nezadovoljstvo: Draško, nisam ja kesa Smokija… Otvoriš, pojedeš, pa baciš!

Preuzmite sliku

Nebojša Vukanović obratio se video porukom gradonačelniku Banjaluke rekavši mu sve što nosi na duši.

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini RS napisao je da je pomno pratio obilježavanje Dana grada Banjaluka i njegov prvi utisak je da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio.

Prvo je zbog toga reagovao na svom blogu objavivši tekst u kojem kritikuje Stanivukovića, a zatim i video gdje je bio mnogo oštriji i otvoreniji.

Kritika Stanivukovića od strane nebojše Vukanovića: 

“Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić, koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem, a nisam vidio puno drugih poznatih lica. U izradi Protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Ivaniću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija. Ako je Dodik sa sobom poveo cijelu svitu, Željku i Radovana, ni Draško nije smio biti sam sa vukovima i morao je povesti Jelenu ili nekog od saradnika iz Kabineta, jer je vrlo loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi sa Vučićem, čelnim ljudima SNSD-a i režima”, napisao je Vukanović.

Dodao je da je i pozvan ne bi mogao doći u Banjaluku i poznato je da ne voli ovakve manifestacije.

“Pa ne bih volio da neko pomisli da kritikuje Stanivukovića jer  nije pozvao na Dan grada, ali ne mogu da shvatim da danas nije pozvao nikog od saboraca sa kojima se borio, a da je pozvao na Svečanu akademiju i kasnije organizovao se sa Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem, ljudima kojih nije bilo u kampanji. Nisam sujetan, niti žnjlim da talasam u opoziciki i pravim nekakve razdore, ali ma kako neko tumačio moj tekst, smatram da je vrlo bitno pokazati poštovanje prema saradnicima i saborcima. Poštujem Bata i drago mi je da ga je pozvao u Banjaluku i da će Budva i Banjaluka da se zbratime, poruka je jako dobra o bratskoj saradnji dva grada, ali ne smiju se zaboravljati i stavljati u drugi plan ljudi koji su pomogli Drašku da danas bude na čelu Banjaluke jer se šalje loša poruka”, napominje.

  • Dodaje:

    “Takođe moram priznati da mi se nisu dopali osmjesi i prevelika srdačnost na fotografijama sa Dodikom i svitom, kao i raniji pozivi da se sa njim razgovara oko budžeta grada Banjaluke, jer mu se daje legitimitet za uzurpaciju i pridaje veliki značaj, ali i šalje loša poruka svojim pristalicama, daje povod ljudima da kreiraju spinove i teorije zavjere. Nemam nikad nikakvu saradnju sa bilo kojim čelnikom režima, nema pozdrava, nikakve saradnje, niti bilo protokolarnog rukovanja i srdačnosti. Shvatam da se gospodin Stanivuković danas morao kurtoazno pozdraviti sa svim gostima, jer takav je protokol i on nije više poslanik već gradonačelnik, ali srdačnost i osmjesi su suvišni. Takođe mora uz sebe imati pouzdane i odane saradnike, a ne biti sam sa vukovima, jer se time šalje poruka pristalicama i narodu”, piše Vukanović.

    Dodao je da je ranije upozorio gospodina Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali izgleda da nije bilo dovoljno.

    “Da me interesuje neka funkcija do sada bi se za nju izborio, i spreman sam sutra potpisati da ću se povući sa svake kandidature i pozicije ako će to dati rezultat i pobjedu. Ali prvo je bespotrebno gospodin Stanivuković lansirao priču o nekakvom nadstranačkom pokretu bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, a onda juče na Elti rekao da od toga nema ništa. Prije nekoliko dana, pred sastanak opozicije, namjerno je organizovao sastanak i doveo u neprijatnu situaciju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, predstavljajući sebe i njega kao najbolje kandidate za dvije funkcije, i tako na mala vrata pokušavajući da sve ostale eliminiše i dovede pred svršen čin kao što je uradio sa kandidaturom za gradonačelnika Banjaluke. To u najmanju ruku nije korektno. Nadam se da će gospodin Stanivuković shvatiti i ovu kritiku kao dobronamjernu, da će spoznati gdje griješi i da će promijeniti svoj odnos prema ljudima koji ga podržavaju i sa kojima godinama sarađuje, i da neće, možda nespretno, nesmotreno i nenamjerno, povlačiti poteze kojima će na neki način poniziti i povrijediti saborce, kao što je to uradio danas i prethodnih dana.  Nažalost, od dodjele Povelje Vučiću najviše je danas profitirao režim, jer se predsjednik Srbije nije odvajao od Željke, Dodika, Viškovića i Čubrilovića, time ponovo poslao poruku na čijoj je strani, a namjerno kašnjenje i prekid Svečane akademije, te skandal sa bubicom, iskorišten je da se domaćin ponizi, napadne i stavi u drugi plan”, ističe.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje