Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vuk Drašković: Pročitao sam Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, nigdje se ne spominje srpski narod

Preuzmite sliku

Srbijanski političar i književnik Vuk Drašković govorio je za Face TV o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u UN-u.

Drašković je kazao kako je pročitao Rezoluciju i naglasio da se nigdje ne spominje srpski narod.

“Pročitao sam Rezoluciju, nigdje se ne spominje srpski narod, Srbija niti Vojska Srbije! Spominju se samo dvije presude! Za genocid su okrviljeni po imenu i prezimenu samo pojedinci koji su genocid i počinili!

Naša politika, propaganda je učinila nešto što je nezamislivo, da košulje onih pojedinaca koji su počinili genocid navlači sprskom narodu i da obmanjuje narod da im se Rezolucijom stavlja na teret da su počinili genocid! To je strašno”, rekao je Vuk Drašković gostujući u emisiji na FACE TV.

@insidebosnia “Pročitao sam Rezoluciju, nigdje se ne spominje srpski narod, Srbija niti Vojska Srbije! Spominju se samo dvije presude! Za genocid su okrviljeni po imenu i prezimenu samo pojedinci koji su genocid i počinili! Naša propaganda je učinila nešto što je nezamislivo, da košulje onih pojedinaca koji su počinili genocid navlači sprskom narodu i da obmanjuje narod da im se Rezolucijom stavlja na teret da su počinili genocid! To je strašno”, poručio je srbijanski političar i pisac Vuk Drašković tokom gostovanja na FaceTV. 👉 Follow @insidebosnia for more!🔥 👉 Follow @insidebosnia for more!🔥 👉 Follow @insidebosnia for more!🔥 #insidebosnia #vukdraskovic #rezolucija #bosna #discoverbosnia #ljepotebosne #bosniaandherzegovina #enjoybosniaandherzegovina #ovojebih #bosniaandherzegovina #ig_sarajevo #ig_bosnia #ig_bosnia_herzegovina #visitbosnia #visitbosniaandherzegovina ♬ original sound – insidebosnia

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje