Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vremenske prilike: Nedim Sladić podsjetio na crveno upozorenje

Preuzmite sliku

Danas je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti poslije podne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Već sutra, stiže najavaljeno zahlađenje u Bosni i Hercegovini. 

Nedim Sladić, mladi meteorolog na svom Facebook profilu najavio je promjenu vremenu, ali i podsjetio na crveno upozorenje Federalnog hidrometereološkog zavoda.

“Sutra ćemo više pažnje posvetiti obilnijim padavinama u Hercegovini. Padavine  će prekinuti sušni period u Hercegovini, ali i staviti požare pod kontrolu. Prije toga, čeka nas najprije jugo s kojim ponovo pristiže i saharski pijesak”, ističe Sladić.

Federalni hidrometereološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje Hercegovina i jugozapad Bosne. Očekivana količina padavina u Hercegovini je izmjeđu 80 i 140 l/m2, na jugozapadu Bosne od 50 do 80 l/m2.

“Poduzmite mjere iz predostrožnosti. Ostanite na oprezu i djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi. Budite u toku sa najnovijom vremenskom prognozom i očekujte značajnija ometanja u dnevnim rutinama. Putujte samo ako je vaše putovanje od suštinske važnosti”, navodi se u upozorenju Fedralnog hidrometereološkog zavoda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje