Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vremenske neprilike stigle su u veći dio BiH, prema najavama, ovo je tek početak

Preuzmite sliku

Obilnije padavine su večeras i u noći na nedjelju (24.09.) izgledne u većem dijelu Hercegovine, centralne, sjeverne, sjeveroistočne i istočne Bosne, navodi se

Vremenske neprilike najavljene proteklih dana danas su stigle u veći dio Bosne i Hercegovine. Tako je u zapadnim, centralnim, te većem dijelu južnih i sjevernih područja naše zemlje u popodnevnim satima zabilježena jaka kiša ponegdje praćena grmljavinom.

Na Facebook stranici BH Meteo objavljeno da se u narednim satima dolazak kiše očekuje u istočnim područjima Bosne i Hercegovine.

Najavili su, također, kako se večeras i tokom noći sa subote na nedjelju očekuju obilnije padavine.

– Padavine se sa jugozapada lagano približavaju istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine. U narednim satima padavine će stići postepeno na istok i tako će svi krajevi naše zemlje dobiti kišu. Povremeno jaka kiša i pljuskovi uz sporadičnu grmljavinu, lokalno obilnije padavine.

Obilnije padavine su večeras i u noći na nedjelju(24.09.) izgledne u većem dijelu Hercegovine, centralne, sjeverne, sjeveroistočne i istočne Bosne. Na zapadu i sjeverozapadu padavine će slabiti, napisali su.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,