Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vozači autobusa iz BiH kažnjeni zbog nepoštivanja pravila s ukupno 6.460 KM

Preuzmite sliku

Kako bi osigurali sigurno saobraćanje i spriječili saobraćajne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u saradnji s inspektorima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske od 10. do 15. augusta proveli su pojačani nadzor autobusa, odnosno vozača autobusa. U navedenom razdoblju utvrđeni su i sankcionirani prekršaji kod ukupno 19 prijevoznika iz 12 različitih država, među kojima je i BiH.

Nadzor je proveden na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Goričan. Policija je sankcionirala trojicu bh. državljana/vozača autobusa:

Bosanskohercegovački prijevoznik – nadzorom je utvrđeno da vozač nije propisno koristio dnevni odmor te da je prekoračio vrijeme vožnje. Vozaču je naplaćeno pet novčanih kazni u iznosima po 500,00 kn (oko 130 KM);

Bosanskohercegovački prijevoznik – utvrđeno je prikrivanje podataka na tahografu i kartici vozača. Vozaču i pravnoj osobi naplaćena je novčana kazna sa troškovima u iznosu od 11.400,00 kn (oko 2.970 KM);

Bosanskohercegovački prijevoznik – također je utvrđeno prikrivanje podataka na tahografu i kartici vozača. Vozaču i pravnoj osobi naplaćena je novčana kazna sa troškovima u iznosu od 11.400,00 kn (oko 2.970 KM).

Ostali kažnjeni vozači su iz Češke i Kosova, Mađarske, Gruzije, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Makedonije, Albanije, Belgije i Njemačke.

“Policija će nastaviti pojačano nadzirati autobusni saobraćaj, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku te i na taj način preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa”, poručili su iz MUP-a. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,