Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnika FIS-a, supruga varala s prvim saradnikom, za razvod tražila 200 miliona KM!

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački privrednik Pero Gudelj, koji je juče pronađen s prostrijelnom ranom glave, nedaleko od Viteza, nalazi se na Intenzivnom odjeljenju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i životno je ugrožen.

– Stanje je i dalje teško, Gudelj je pod stalnim nadzorom ljekara i ne možemo reći da je van životne opasnosti, kazala je portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

 • pero-gudelj-fis-ranjen (8)
 • Prema njenim riječima, informacije o načinu liječenja, operativnom zahvatu te stepenu zadobijenih povreda u skladu sa zaštitom pacijenta ne mogu se iznositi u javnost.

  Gudelj je, podsjećamo, pronađen jučer oko 13.30 sati s povredama glave nanesenim vatrenim oružjem na lokalnom putu u naselju Krčevine, koji vodi prema farmi u njegovom vlasništvu.

  Na mjestu gdje je pronađen zatečeno je navodno i pismo, te istražitelji sumnjaju da se radi o pokušaju samoubistva, piše Slobodna Bosna.

  Gudelj je preživio pokušaj samoubistva jer metak nije ušao duboko u glavu, budući da je pucao iskosa. Ljekari su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara a operativni zahvat koji je trajao skoro punih 7 sati uspješno je izveden i pacijent je trenutno u teškom ali stabilnom stanju.

 • pero-gudelj-supruga
 • Pero Gudelj (60) iz sela Gornja Večerska u Vitezu, vlasnik trgovinskog lanca FIS, ostavio je u automobilu oproštajno pismo, prenosi Večernji list.

  – Oproštajno pismo s nekoliko rečenica s poznatim Perinim rukopisom zatečeno je u vozilu i u njemu je uputio posljednji pozdrav članovima porodice, a dio njegova sadržaja se odnosi na podjelu imovine, odnosno otkrio je tačnu lokaciju već ranije napisanog testamenta u kojem se navodi kome ostavlja svoje veliko bogatstvo koje je desetljećima mukotrpno sticao. Ranije je poručivao i ženi da se vrati djeci. U posljednje vrijeme je imao i psihičkih i srčanih, kao i porodičnih problema, pa je boravio u zagrebačkoj bolnici. Međutim, ni to očito nije pomagalo, kazali su za  Večernji list Perini prijatelji koji o njemu imaju samo riječi hvale.

  pero-gudelj-fis-ranjen (3)

  Nisu poznati pouzdani razlozi zbog čega je ovaj ugledni privrednik sebi pokušao uzeti život. Navodno je bio pred razvodom braka, zbog preljube supruge Snežane koju je nedavno zatekao “in flagranti” sa svoijim najbližim saradnikom iz uprave kompanije FIS. Razočarani biznismen smijenio je kompletnu upravu kompanije, a od nevjerne supruge zatražio je razvod braka na šta je ona pristala uz zahtjev za podjelom cjelokupne imovine stečene u braku, a to bi po prilici značilo da bi joj pripalo oko 200 miliona KM. (Slobodna Bosna)

  pero-gudelj23

  U prilogu njegova posljednja pjesma u kojoj je opisao svoj život: “Harmoniko sestro”

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje