Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlašić centar sportskog turizma, gosti oduševljeni

Preuzmite sliku

Vlašić je zadnjih nekoliko godina postao centar sportskog turizma ljeti, pa se tako i ove godine na ovoj bh. planini priprema veliki broj sportskih ekipa iz regije, ali i svijeta.

Zajedničko svima je, kažu, zadovoljstvo uslovima koje nailaze na Vlašiću.

Dragan Marković, trener Dinama iz Pančeva, jednog od najboljih srbijanskih rukometnih klubova i bivši selektor rukometne reprezentacije BiH, prvi put ekipu Pančeva doveo je na pripreme na Vlašić.

– Od smještaja, hrane, preko ovih ljubaznih konobara i kuharica pa do same dvorane, sve je na vrhunskom nivou. Ljudi su nas primili odlično, ništa neobično za ove prostore – rekao je Marković.

Na pripremama u BiH je i košarkaška reprezentacija Obale Bjelokosti, čiji nam je tehnički direktor Anicet Lavodrama kazao:

– Zahvalni smo, uživamo ovdje, vrijeme je odlično. Svaki put kad idemo vježbati ili se vraćamo u hotel pozdravljaju nas svi. Od mladih koje uvijek zanima koliko smo visoki, odakle smo, kako nam se sviđa hrana i boravak ovdje, do onih starijih. Stvarno je sjajno iskustvo – rekao je Lavodrama.

Direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević kazao je kako Vlašić ima sjajne prirodne uslove za razvoj sportskog turizma te da sada treba raditi na jačanju infrastrukture.

– Mislim da smo mogli primiti znatno više ekipa da imamo na raspolaganju još infrastrukture. Pored sportske, potrebno je dodatno uložiti u opću infrastrukturu, nekoliko atletskih staza, eventualno dodatnih sportskih terena kako bi tu moglo biti dosta više ekipa u istom trenutku – ocijenio je Matošević.

Valja naglasiti da su se na ovoj bh. planini ove godine pripremali i rukometaši Zagreba, košarkaška reprezentacija BiH, olimpijac Mesud Pezer i brojni drugi. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje