Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK: Za podršku u oblasti kulture 250.000 KM

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je uslove, kriterije i postupak raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice Podrška u oblasti kulture.

Radi se o ukupno 250.000 KM, od čega je za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture predviđeno 180.000 KM, programa/projekata izdavačke djelatnosti u visini od 42.000 KM, realizacije manifestacije “Dani evropskog naslijeđa” i projekta “Razvoj čitalačke pismenosti” 23.000 KM a za finansiranje naknade za rad Savjeta za kulturu Tuzlanskog kantona 5.000 KM. U okviru sufinansiranja manifestacija kulture predviđeno je da se sufinansiraju pojedinačni programi/projekti pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, arhivske, bibliotečke, likovne, izložbene i filmske manifestacije, tribine, simpozije i programe, kao i manifestacije, tribine, simpozije i programe usmjerene na promociju i očuvanje kulturne baštine.

Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti je 10.000 KM. U oblasti izdavačke djelatnosti predviđeno je sufinansiranje pojedinačnih programa/projekata izdavačke djelatnosti pravnih i fizičkih lica, a maksimalan iznos sredstava iznosit će 2.000 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,