Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK u stalna sredstva obrazovnih institucija uložila još 135.000 KM

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici donijela je više odluka o izmjenama odluka o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice “Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“, a najviše sredstava, oko 135.000 KM, odobreno je obrazovnim institucijama.

Tako su odobrena sredstva JU OŠ “Banovići“ Banovići u iznosu od 4.600 KM na ime rekonstrukcije oluka i snjegobrana na školskom objektu, JU OŠ „Rapatnica“ Srebrenik, u iznosu od 8.000 KM za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže, a JU OŠ „Gnojnica“ Lukavac odobren je iznos od 4.500 KM na ime rekonstrukcije pješačke staze ispred škole.

Vlada TK odobrila je 4.500 KM na ime pojačanja snage električne energije radi ugradnje pumpe za centralno grijanje JU OŠ „Doborovci”, Gračanica, a JU OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi, Gradačac je odobreno 50.000 KM na ime nastavka radova na dogradnji fiskulturne sale.

Odobren je iznos od 32.000 KM JU OŠ „Brijesnica”, Brijesnica Velika, Doboj Istok za rekonstrukciju poligona, dok je JU OŠ „Prokosovići“, Lukavac odobren iznosu od 30.000 KM na ime nabavke školskog namještaja.

Iznos od 54.000 KM odobren je JU OŠ „Sapna”, Sapna na ime rekonstrukcije krova u područnoj školi Vitinica, dok su JU OŠ „Sladna”, Srebrenik odobreno je 12.700 na ime rekonstrukcije centralnog grijanja.

Odobrena su finansijska sredstva JU OŠ „Banovići“ Banovići, u iznosu od 5.400 KM na ime zamjene dotrajalih limova na krovu fiskulturne sale, a JU OŠ „Gnojnica“ Lukavac odobren je iznos od 35.500 KM za presvlačenje poligona asfaltom staze ispred osnovne škole.

Vlada TK odobrila je finansijska sredstva JU OŠ „Banovići“ Banovići u iznosu od 3.500 KM za rekonstrukciju elektroinstalacija u centralnoj školi i područnoj školi Repnik, a za JU OŠ „Kladanj“ Kladanj odobreno je 500 KM za nabavku pumpe za centralno grijanje (rekonstrukcija centralnog grijanja).

Također su JU MSŠ Srebrenik odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 4.000 KM za asfaltiranje dijela površine ispred škole kao i JU OŠ „Sladna“ Srebrenik u iznos od 3.000 KM na ime nabavke računarske opreme.

Vlada TK je odobrila iznos u visini 5.000 KM JU Druga osnovna škola Živinice za rekonstrukciju svjetlarnika te 2.000 KM na ime nabavke opreme za realizaciju produženog boravka, a JU OŠ „Špionica“ Srebrenik odobreno je 2.700 KM na ime pojačanja snage električne energije radi utopljavanja područne škole Donja Špionica.

Na sjednici je Vlada TK donijela Odluku o dodjeli finansijske pomoći gradovima i općinama iz sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća.

U cilju izvršenja pravosnažne presude Općinskog suda u Tuzli od 27.12.2022. godine Vlada TK donijela je Rješenje kojim se Zoranu Jovanoviću ponovno uspostavlja radno-pravni status na poziciji direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje