Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK: Prijem za predstavnike Trenerske organizacije Nogometnog saveza TK

Preuzmite sliku

Mogućnost odrađivanja pripravničkog, odnosno volonterskog staža za profesore tjelesnog odgoja i sporta u okviru sportskih kolektiva na području našeg kantona bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Trenerske organizacije Nogometnog saveza TK.

Konstatovano je da se na evidenciji Službe za zapošljavanje nalazi nešto manje od 200 profesora tjelesnog odgoja kojima bi se na ovaj način pružila prilika za osposobljavanje za samostalan rad.

„Vlada Tuzlanskog kantona podržava ovu inicijativu i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će u narednom periodu sagledati zakonske i druge mogućnosti, te ukoliko bude postojala mogućnost realizacije jednog ovakvog projekta, u saradnji sa Sportskim savezom pripremiti njegovu realizaciju. Osim prilike mladim ljudima da steknu svoja prva radna iskustva i osposobe se za samostalan rad, mi bismo ovim projektom učinili mnogo za cjelokupno društvo. Dali bi smo jedan značajniji doprinos popularizaciji bavljenja sportom kod naših najmlađih i pružili bi smo im priliku da kroz institucionalni rad i pod pažnjom školovanih trenera nauče svoje prve sportske korake“ rekao je premijer Gutić.

Predsjednik Organizacije Mišo Hrgovčić i saradnici su pohvalili i inicijativu Vlade za rekonstrukcijom ministarstava.

„U okvirima novog Ministarstva kulture, sporta i mladih, sport bi nesumnjivo bio znatno bolje pozicioniran i mogla bi mu se posvetiti značajnija pažnja. S tim u vezi podržavamo ovu inicijativu sa nadom da će taj potez doprinijeti i boljem, bržem i kvalitetnijem razvoju kako sporta, tako i u oblasti kulture, te podrške mladim osobama u našem kantonu“, riječi su predsjednika Hrgovčića.

Osim Hrgovčića, današnjem sastanku prisustvovali su Brano Mikić, Muhamed Avdić i Nedžib Mujkić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,