Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK prihvatila Ugovor o subvencioniranju avio linija

Preuzmite sliku

Informacija sa 30. vanredne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas prihvatila tekst Ugovora o subvencioniranju avio linija koji će se zaključiti između Vlade Tuzlanskog kantona i JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o. Ovim Ugovorom uređuju se međusobna prava, obaveze i odgovornosti između Javnog preduzeća i Vlade Kantona, a po osnovu prijenosa novčanih sredstava namijenjenih subvencioniranju avio linija Javnog preduzeća i način izvještavanja o namjenskom utrošku doznačenih sredstava.

Podsjećamo, radi se o realizaciji 2,5 miliona KM, koliko je Vlada TK osigurala za subvencioniranje avio linija.

Sutra će biti upriličeno potpisivanje Ugovora o uspostavi avio baze i otvaranju novih destinacija sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli sa avioprijevoznikom čija je ponuda u procesu javnog poziva izabrana kao najpovoljnija.

Vlada je danas prihvatila dopunu izvještaja o implementaciji dodijeljenih sredstava u okviru Programa o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu za 2022. godinu.

Time su se stekli uslovi za potpisivanje ugovora o implementaciji nepovratnih novčanih sredstava sa Općinom Kladanj. Također, imajući u vidu da Općina Kladanj nije, do kraja ostavljenog roka za pravdanje ranije dodijeljenih sredstava, finalizirala odobreni projekat rekonstrukcije grijnog sistema u zgradi Općine Kladanj, danas je utvrđeno je da je Općina izvršila povrat 75.958 KM.

Vlada je danas dala saglasnost na Pravilnik o vrstama, načinima korištenja i rokovima raspodjele vlastitih javnih prihoda JU Gimnazije „Mustafa Novalić“ Gradačac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje