Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK donijela odluku o otvaranju podračuna za servisiranje kreditnog zaduženja

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona je za refundaciju troškova odobrila 1.000 KM Udruženju građana “Ljiljan“ Prijeko Brdo za organizaciju manifestacije Smotre KUD “Ljiljan“, kao i 3.692,68 KM Dječijem “Selu mira“ Turija za troškove carine za nabavku novogodišnjih paketića i robe za potrebe Dječijeg “Sela mira“ Turija.

Također, Vlada je na sjednici danas dala saglasnost na Zapisnik Komisije za analizu stanja i usaglašavanje iznosa sredstava izvršenja budžeta za 2022. godinu za JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla i JU Narodno pozorište Tuzla i prihvatila prijedloge u vezi sa povratom sredstava u budžet Grada Tuzla i uplatu sredstava u budžet TK na ime finansiranja rada navedenih ustanova za 2022. godinu.

Zbog ispravke tehničke greške, Vlada je danas dala saglasnost o izmjenama Odluke o odobravanju finansijskih sredstava korisnicima, iznosima i namjeni finansijskih sredstava po Javnom pozivu za dodjelu sportskih stipendija za sportiste i trenere za ostvarene zapažene ili perspektivne sportske rezultate ili sportske rezultate specijalne olimpijade za 2023. godinu.

Na danas održanoj sjednici Vlada je donijela odluku kojom se otvara podračun u okviru Jedinstvenog računa trezora TK za servisiranje kreditnog zaduženja po zaključenom Ugovoru o kreditu sa Razvojnom bankom FBiH.

Data je i saglasnost na Pravilnik o vrstama, načinima korištenja i rokovima raspodjele vlastitih javnih prihoda JU OŠ „Sapna“ Sapna.

Također, Vlada je dala saglasnost za iznos naknade Komisiji za polaganje stručnog ispita za lica koja lično (neposredno) obavljaju poslove ispitivanja, servisiranja i održavanja aparata za gašenje početnih požara, saopćeno je iz Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje