Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Kantona Sarajevo prešla na usluge telekom operatera “M:tel”

Preuzmite sliku

Premijer, ministri i službenici Vlade Kantona Sarajevo ubuduće će koristiti mobilnu telefoniju telekom operatera “M:tel” Banjaluka čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, a koji je u većinskom vlasništvu Srbije.

“Prihvata se preporuka Komisije za ustupanje usluga u postupku javne nabavke usluga mobilne telefonije za potrebe Kantona Sarajevo u 2021. godini i ugovor za predmetnu nabavku dodjeljuje se najpovoljnijem ponuđaču `M:tel`”, navedeno je u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača za usluge mobilne telefonije, koja je donesena 11. marta.

M:telova” ponuda bila je 51.817 KM i 284.000 minuta, a “BH telekom 76.654 KM i 1,8 miliona minuta, prenose mediji.

Vlada Kantona Sarajevo je telekomunikacione usluge nabavljala od “BH telekoma”, preduzeća čiji je većinski vlasnik Federacija BiH. Ugovori su, uglavnom, dodjeljivani na osnovu pregovaračkog postupka, bez objave obavještenja. U većini slučajeva fiksna i mobilna telefonija ugovorana je u okviru iste nabavke.

U februaru ove godine Vlada FBiH, na čijem je čelu Edin Forto, odlučila se za drugačiji pristup i opredjeljuju se za otvoreni postupak i razdvajaju tendere za fiksnu i mobilnu telefoniju.

“Ugovorni organ može zaključiti Ugovor za predmetnu nabavku usluga mobilne telefonije za potrebe organa Kantona Sarajevo, a u okviru raspoloživih sredstava odobrenog budžeta, procijenjene vrijednosti 110.000 KM bez PDV-a“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,