Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki iftar ‘Bošnjaci na Drini’ okupio hiljade postača (FOTO)

Preuzmite sliku

Više hiljada postača iz Podrinja, cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore prisustvovalo je večeras velikom tradicionalnom iftaru ‘Bošnjaci na Drini’ u organizaciji Udruženja građana “Podrinje” koji je održan u bratunačkom naselju Konjević-Polje.

Jedan od organizatora i inicijatora ove manifestacije Azmir Husić je prilikom svog obraćanja kazao kako ovakvih i sličnih okupljanja treba biti još više.

‘Narodu u Podrinju potrebna je podrška. Svi zajedno moramo raditi na tome da sačuvamo ovaj dio Bosne i Hercegovine jer bez Podrinja nema ni Bosne i Hercegovine’ – kazao je Husić i dodao:

‘Svakako da će ova tradicija biti nastavljena i narednih godina. Nastojat ćemo da u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH svkog 27. dana u mjesecu Ramazanu iftar bude ovde u Konjević Polju’ – podcrtao je Azmir Husić.

Zbog nevremena koje je danas pogodilo Tuzlu i okolna područja nekoliko autobusa nije stiglo na iftar večeras u Konjević Polje.

Oficijelni dio prigodnog kulturno-vjerskog programa koji je također bio upriličen za vrijeme četvrtog iftara ‘Bošnjaci na Drini’ počeo je recitacijom pjesme Alekse Šantića “Ostajte ovdje” koju je interpretirao glumac Irfan Kasumović.

Iftarsku večer uljepšao je i poznati pjevač Armin Muzaferija.

Iftaru u Konjević Polju prisustvovali su i predstavnici političkih stranaka, ministri, kao i brojni predstavnici Bošnjaka koji dolaze iz državnih institucija te predstavnici Islamske zajednice širom BiH.

Ulemu je na iftaru u Konjević Polju predvodio tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović.

”Iftar je uvijek poruka, posebno ako prisustvuju ljudi iz različitih sredina. Ovdje dolazimo već nekoliko godina, i ovo je podrška ljudima koji žive ovdje. Sretni smo da možemo biti ovdje, i došli smo ovdje da iskažemo podršku našoj braći, sestrama, našoj omladini, i da im se zahvalimo što su ovako postojani svoji na svom. Naše zajedništvo zaista postoji”, rekao je muftija Fazlović.

Izuzetno je značajno da se na području općine Bratunac, u Konjević Polju, okuplja cijela Bosna i Hercegovina. Poruka koju želimo da uputimo je jedinstvo, da je ovo naše mjesto gdje živimo, i da smo tu na Drini svoji na svome, istakli su organizatori. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje