Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Usvojena odluka o opozivu Bege Gutića, referendum najavljen za 3. septembar

Preuzmite sliku

Na trećoj Vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Banovići usvojena je odluka o opozivu Bege Gutića. Zbog opstrukcija od Bege Gutića, nereagovanja institucija na blokade, datum rederenduma je pomjeren  za 3. septembar.

“Živimo u državi u kojoj pojedinac može biti iznad zakona, zabraniti legalno izabranim vijećnicima da uđu u zgradu Općine, u Općinsko vijeće i rade posao u korist svih građana Općine Banovići. Uzor za ovakvo ponašanje Bege Gutić našao je u presuđenom ratnom zločincu Fikretu Abdiću koji na sličan način to radi u Velikoj Kladuši”, saopćeno je iz Pokreta demokratske akcije (PDA) Banovići.

Na sjednici Općinskog vijeća usvojene su i Odluke o smanjenu cijena komunalnih usluga. Smanjena je cijena grijanja, odvoza smeća i vode. Cijene su smanjene svim pravnim subjektima i fizičkim osobama.

Usluga odvoza smeća smanjena je sa pet KM na 2,99 KM po članu. Cijena za pravne subjekte – manji privrednici smanjena je sa 1,33 KM na 1,14 KM/m2.

Cijena vode građanima smanjena je sa 1,46 KM/m3 na 0,99 KM/m3. Srazmjerno u ovom odnosu smanjeno je i pravnim subjektima. Odvođenje otpadnih voda smanjeno je sa 0.41 KM/m3 na 0,31 KM/m3.

Grijanje fizičkim osobama smanjeno je sa 3,85 KM/m2 na 3,12 KM/m2. Pravnim subjektima – manjim privrednicima smanjeno je sa 6,20 KM/m2 na 5,25 KM/m2”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,