Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava policije MUP-a TK: Zadovoljavajuće stanje po svim segmentima sigurnosti

Preuzmite sliku

U četvrtak 22. septembra u prostorijama MUP TK-a u Tuzli, održan je radni sastanak proširenog kolegija direktora Uprave policije Dževada Kormana i glavnih inspektora, kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović.

Na sastanku je, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, razmatrana analiza stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za osam mjeseci tekuće godine, koje je nakon prezentiranih podataka i razmatranja statističkih pokazatelja ocijenjeno zadovoljavajućim po svim segmentima sigurnosti.

Takođe su razmatrane planske mjere i radnje koje poduzima Uprava policije u cilju nesmetanog i sigurnog ambijenta za održavanje Općih izbora u skladu sa Operativnim planom obezbjeđenja predizbornih i izbornih aktivnosti na području Tuzlanskog kantona, kao i druga aktuelna sigurnosna pitanja iz domena rada Uprave policije.

Nakon izvršene analize i razmatranja aktuelnih pitanja i prioriteta, usaglašeni su zaključci i buduće aktivnosti Uprave policije, koje imaju za cilj očuvanje i unapređenje stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,