Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava policije MUP-a TK bogatija za za 40 policijskih službenika

Preuzmite sliku

U četvrtak 21. decembra u službenim prostorijama PU Lukavac, u prisustvu roditelja, medija i predstavnika Uprave policije MUP TK-a, održana je ceremonija polaganja svečane zakletve kao i potpisivanje i dodjela ugovora o radu za 40 policijskih službenika, koji su u okviru XXV klase Policijske akademije F MUP-a u Sarajevu, uspješno završili osnovnu policijsku obuku za policijske službenike u činu “Mlađi inspektor”.

Ovu svečanu ceremoniju, svojim prisustvom uveličali su ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović i direktor Uprave policije MUP TK-a Dževad Korman, koji su u svojim kratkim govorima izrazili zadovoljstvo prijemom mladih obrazovanih kadrova u sastav policije Tuzlanskog kantona, te su istima čestitali prijem u radni odnos, poželjeli sreću i uspjeh u radu, u nadi da će na svom putu opredjeljenja za rad u Upravi policije MUP TK-a, kao policijski službenici, biti istrajni i profesionalni, sve u ciju zaštite života i imovine, te opće sigurnosti građana Tuzlanskog kantona.

Proceduru polaganja svečane zakletve za policijske službenike, predvodio je načelnik Ureda direktora Uprave policije MUP TK-a Denis Fejzić, a nakon polaganja svečane zakletve policijski službenici pristupili su potpisivanju i dodjeli ugovora o radu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprava policije MUP-a TK-a još jednom čestitaju ovim policijskim službenicima na prijemu u radni odnos.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje