Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uništavanje dokaza: Optužnica protiv dvojice policajaca zbog slučaja Dragičević

Preuzmite sliku

Sud u Banjoj Luci tereti dvojicu kriminalističkih tehničara za uništavanje dokaza u slučaju nasilne smrti Davida Dragičevića.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv dva kriminalistička tehničara MUP-a Republike Srpske zbog uništavanja dokaza u slučaju smrti Davida Dragičevića.

Oni su, stoji u optužnici, u nameri da spreče ili otežaju dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva, bacili sive bokserice koje je u trenutku smrti nosio David.

Ovaj mogući dokaz bacili su nakon što su bokserice nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka.

Prema ovom krivičnom delu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara iznosi do tri godine zatvora.

Advokati: Optužnica je stvar tužilaštva

Članovi međunarodnog advokatskog tima, koji je angažovala porodica pokojnog Davida Dragičevića, rekli su da je potvrđena optužnica stvar tužilaštva.

Ipak su najavili da će čekati da vide hoće li se iz tog predmeta pojaviti neke informacije koje bi im koristile.

“To dokazuje da su dvojica policajaca uništila dokaz. To je nešto što se ne sjećam da se ikad napravilo. To se ne događa. Policajci prikupljaju dokaze, čuvaju dokaze, ne uništavaju ih, a vi izvlačite zaključke iz toga”, rekao je advokat Anto Nobilo.

Istraga o ubistvu tek nakon protesta

David Dragičević stradao je početkom ove godine u Banjaluci, a za njegovu smrt još niko nije optužen.

Policija je prvobitno za uzrok smrti navela utapanje, a posle serije protesta tužilaštvo je ipak otvorilo istragu o ubistvu.

U potrazi za istinom već mesecima se na glavnom banjalučkom trgu okupljaju građani tražeći istinu i pravdu u ovom slučaju.

Porodica Dragičević za smrt sina optužuje bezbednosni sistem u Republici Srpskoj. (AJB | Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje