Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

UNDP podržava niz razvojnih projekata za unaprjeđenje kvaliteta života građana TK

Preuzmite sliku

Niz razvojnih projekata koje podržava UNDP tema susreta ministra Lakića i rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Steliane Nedera.

Ministar finansija Tuzlanskog kantona, Vedran Lakić sastao se danas u prostorijama Ujedinjenih nacija BiH (UN) u Sarajevu sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a)u BiH Stelianom Nedera.

Teme sastanka bili su aktuelni projekti na kojima sarađuju Vlada Tuzlanskog kantona i UNDP, kao i budući prioritetni projekti za unaprjeđenje kvaliteta života građanaTuzlanskog kantona, koji će u narednom periodu biti realizirani uz podršku UNDP-a.

Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera ja izrazila spremnost da UNDP i u narednom periodu podrži projekte koji su značajni za građane TK, a koje realizuje Vlada Tuzlanskog kantona, kao što su nabavka medicinske opreme, rekonstrukcija zgrade Vlade TK, kao i implementacija Programa Energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu kroz sprovođenje mjera energetske efikasnosti na 200 javnih objekata u TK.

Ministar finansija TK, Vedran Lakić se zahvalio na podršci koju UNDP pruža Vladi i Tuzlanskom kantonu, te poručio, da je Vlada Tuzlanskog kantona spremna da i dalje bude primjer dobre i odgovorne uprave, ali i partner u implementaciji projekata od značaja za građane Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje