Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ulica u Travniku dobit će ime po Ćiri Blaževiću

Preuzmite sliku

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odat će počast ovom velikanu grada, kazao je načelnik Općine Travnik Kenan Dautović.

“Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno povijesno poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu”, rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

“Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti nazočan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkoj razini kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera”, rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Općine Travnik prisustvovati posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

“Delegacija općine na čelu s predsjedavajućom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom nazočit će sprovodu legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom prodicom”, kazao je travnički načelnik. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje