Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšeno 30 osoba: Pogledajte kako je izgledao tok akcije “Mreža” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Opsežna policijska akcija kodnog naziva “Mreža”, koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizirane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, rezultirala je hapšenjem 30 osoba, pretresima stambenih objekata i pokretnih stvari s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Aktivnosti policijskih timova rezultirale su otkrivanjem, lociranjem i lišenjem slobode osoba, koja su prema prikupljenim saznanjima vršila navedena krivična djela, kao i pronalaskom veće količine opojnih droga, nelegalnog oružja, te drugih predmeta koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Tokom izvršenih pretresa pronađeno je, i privremeno oduzeto, osam putničkih motornih vozila, 60 mobilnih telefonskih aparata, novac u iznosu od oko 60.000 KM, šest pušaka, pet pištolja, pet digitalnih vaga, kao i značajna količina opojnih droga i municije. Pronađena materija i predmeti su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Akcija “Mreža” rezultirala je ostvarenom odličnom saradnjom s drugim policijskim agencijama, jer su kontinuirano razmjenjivani operativni podaci s Državnom agencijom za istrage i zaštitu – SIPA, Graničnom policijom BiH, te policijom Austrije i SR Njemačke.

Naznačena saradnja i koordinirani operativni rad su rezultirali pronalaskom veće količine opojnih droga u blizini graničnog prijelaza kod Trebinja, pronalaskom i oduzimanjem veće količine nelegalnog oružja na graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao i otkrivanjem i lišenjem slobode kriminalnih grupa u Njemačkoj i Austriji, koje su se sumnjičile za izvršenje većeg broja teških krađa u kuće i stanove.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,