Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Rijada kako bi otišao na transplantaciju bubrega, a donor je njegova majka Alma

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava za mladog Rijada Ćosibegovića iz Sarajeva kojem je hitno potrebna transplantacija bubrega u Turskoj.

Donor je njegova majka Alma koja je već izgubila sina Muamera od iste bolesti. Za Rijada je u funkciju stavljen humanitarni broj 17006. Pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Rijad ima 25 godina, a boluje od rijetkog genetskog oboljenja, sindroma Alport, koji dovodi do zatajenja bubrega.

Usljed bolesti Rijadu je oštećen sluh, a bolest je takva da često dovodi do zatajenja i drugih organa, na kraju i smrti, što se desilo njegovom bratu Muameru.

Rijadov život već godinama ovisi o aparatu, a na dijalizu odlazi tri puta sedmično. Njegovo stanje otežavaju i dodatne dijagnoze, anomalija bubrega, bronhijalna astma i anomalija koštanog sistema.

Za operativni zahvat u Turskoj koji mu život znači potrebno je 20.000 eura. Ne dozvolimo da njegova hrabra majka izgubi još jednog sina zbog nemogućnosti da prikupi finansijska sredstva za operaciju.

Ovom mladiću pored poziva na broj 17006 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, ili uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje