Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za 17-godišnjeg Kerima iz Vareša

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Kerima Ciguru iz Vareša koji je smrću majke u njegovoj 12-toj godini izgubio dio sebe, kada počinju i epileptični napadi. Sada mu je potrebna operacija, a Udruženje Pomozi.ba je za njega u funkciju stavilo humanitarni broj 17043 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Kerimova majka je umrla od karcinoma želuca, njegova sestra Šaha ima rak – Hodgkin limfoma i epilepsiju, otac je preživio srčani udar, a sestra Nejra također ima epilepsiju, ali u mnogo blažem obliku od Kerimove.

Kerimu je potreban hirurški zahvat ugradnje VNS stimulatora pomoću kojeg će se kontrolisati epileptični napadi koji postaju sve teži i ozbiljniji iz dana u dan. Operacijom bi se smanjili napadi i poboljšala kvaliteta života ovog mladića.

Pored zdravstvenih problema, osmoročlana porodica Cigura iz Vareša živi u više nego teškim uvjetima, te često nemaju ni za osnovne životne potrebe. Kerimov otac Kemo je sječom šume pokušao prehraniti porodicu, te je zbog toga i krivično gonjen. Ovoj porodici Udruženje Pomozi.ba je pomagalo i ranije.
Pomozimo i sada ovom mladiću da unatoč epilepsiji ostvaruje svoje snove, želje i planove te hrabro korača kroz život, lišen stigme, diskriminacije i boli.
Osim poziva na broj 17043, donacije su moguće putem web stranice www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,