Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubica Nermin Sulejmanović za 16. august u Brčkom imao zakazano vjenčanje sa ženom iz Njemačke?

Preuzmite sliku

Masovni ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović za prošlu je srijedu (16. august) imao zakazano vjenčanje sa drugom ženom.

Vjenčanje je trebalo biti obavljeno u Brčkom, a žena koja mu je trebala postati supruga je, kako saznajemo, iz Njemačke. Sulejmanović je tih dana kupio i kuću u Brčkom gdje je trebao preseliti, a razmatrao je i prodaju kuće u kojoj je živio sa nevjenčanom suprugom Nizamom Hećimović, piše Istraga.ba.

No, pet dana prije zakazanog vjenčanja Sulejmanović je ubio partnericu i još tri osobe u krvavom pohodu u Gradačcu. Svoj zločin uživo je prenosio na društvenim mrežama.

Posljednjih dana u medijima se spekuliralo kako je ubica saznao adresu na kojoj se nalazila njegova partnerica koja je napustila njihovu kuću nekoliko dana prije zločina. No, internom istragom je utvrđeno da policajka iz Gradačca Dženana Selimović nije otkrila lokaciju na kojoj se nalazila Sulejmanovićeva žrtva. Ona je suspendirana zbog drugih veza sa ubicom Sulejmanovićem koji je bio “kriminalno aktivno lice”.

Nermin Sulejmanović je, prema ranije objavljenim informacijama, bio administrator grupe koja je otkrivala policijske radare. Suadministratorica te grupe je, prema informacijama Istrage, bila kćerka načelnika policije u Gradačcu. Ali nijedna od njih dvije nije otkrila adresu Nizame Hećimović.

Jedan trag policije je posebno interesantan. Nakon što ga je Nizama Hećimović napustila, Nermin Sulejmanović je, prema informacijama Istrage, pozvao njene rodice i rekao im da dođu po njene stvari. U torbu je, potom, stavio telefon koji je povezao sa svojim telefonom. Na taj je način namjeravao otkriti lokaciju na kojoj se nalazi njegova partnerica. Rodice su, međutim, nedaleko od kuće otkrile telefon u torbi i odlučile su vratiti Nizamine stvari Nerminu Sulejmanoviću. Tako je propao njegov plan da je locira.

Međutim, na dan ubistva Sulejmanović je, sumnjajući da je Nizama kod tetke otišao do njene kuće gdje je pronašao partnericu. Nakon što je upucao sina Nizamine tetke, oteo je svoju partnericu i nakon toga započeo svoj ubilački pohod.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje