Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Trebinju: Roditelji zabrinuti za svoju djecu, neki ih nisu poslali u školu

Preuzmite sliku

Nastava u Centru srednjih škola i Gimnaziji u Trebinju odvija se nesmetano, kažu iz ove škole, iako nisu željeli davati izjave nakon što je iz ovog grada jutros stigla vijest o planiranom napadu u jednoj od škola.

Prisustvo policije je, pričaju nam građani, bilo pojačano posljednjih pet dana, ali ništa posebno, s obzirom na to da je svakako njihovo prisustvo vidljivo nakon prošlogodisnjeg zločina u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”.

U prvoj smjeni je, primjećuju, bilo manje učenika, dok se druga odvija nesmetano, zaključuju građani.

“Od jedne mame smo u grupi svi dobili poruku, tako da sam javila razrednim da ću djecu ostaviti kući. Što je sigurno, sigurno je. Nije mi bilo svejedno, to sigurno. Od kad se ono desilo u Beogradu, ne uzimam to nimalo lako,” kazala je jedna Trebinjanka.

Vezano | Drama u BiH: Maloljetnik prijetio pokoljem u srednjoj školi 

Neki krive igrice, drugi krive nešto treće, ali su saglasni su jednom – najviše se brinu za svoju djecu.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je danas da je situacija u školama u ovom gradu apsolutno bezbjedna i djeca mogu da ih pohađaju, a nema mjesta bilo kakvoj panici jer nijednog trenutka nije bila ugrožena bezbjednost nijednog djeteta, nakon što je uhapšen maloljetnik iz Bileće osumnjičen za teroristički napad u pokušaju.

“Bila je objava na “Tik-tok” aplikaciji da se priprema teroristički napad na jednu od srednjih škola u Trebinju i bio je plan u smislu šeme i drugi su dokazi izuzeti. Ne možemo više da govorimo jer je istraga u toku”, rekao je Laketa. (foto: N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje