Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U svim dijelovima BiH, osim u Krajini na snazi žuti meteoalarm zbog vjetra i kiše

Preuzmite sliku

Zbog vjetra kao i usljed obilnijih padavina koje se očekuju u gotovo svim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm.

Tako se na području fočanske i trebinjske regije očekuju povremeni udari vjetra između 50 i 70 kilometara na sat, dok je očekivama količina padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

Istovremeno u livanjskoj, sarajevskoj i tuzlanskoj regiji se očekuju povremeni udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat, kao i padavine između 15 i 30 litara po metru kvadratnom.

 • “Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

  U prijedorskoj regiji prognoziraju se povremeni udari vjetra između 30 i 50 kilometara na sat, a mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

  Povremeni udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat prognoziraju se za banjalučku i višegradsku regiju.

  Na području Hercegovine, odnosno mostarske regije očekivana količina padavina prognozira se između 15 i 30 litara po metru kvadratnom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,