Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U okolini Tuzle oduzeto preko hiljadu pari patika Adidas i Converse

Preuzmite sliku

Na putnom pravcu Tuzla-Sarajevo, zatim na graničnom prelazu Rača, kao i na području Tuzle službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su raznu tekstilnu robu i sportsku obuću ukupne vrijednosti oko 75.000 KM.

˝Službenici UIO iz grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla – Sarajevo otkrili su 676 komada tekstilnih proizvoda. Radilo se o tekstilu bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu. Akcija je urađena u saradnji sa službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona. Prilikom kontrolnih aktivnosti na graničnom prijelazu Rača u dva odvojena slučaja pronađena je i odzeta razna tekstilna roba koja se pokušala prokrijumčariti u BiH. Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla roba u još dva odvojena slučaja na području regionalnog centra UIO Tuzla privremeno je oduzeto 1.152 para patika robnih marki Adidas i Converse˝, saopćili su iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 75.000 KM, a protiv počinioca, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje