Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Muftijstvu tuzlanskom islamska zajednica otvara svoje prvo obdanište

Preuzmite sliku

Neki od najuzvišenijih savjeta o roditeljstvu dolaze od našeg najboljeg učitelja, Allahovog Poslanika, s.a.w.s., koji je istaknuo: “Najbolje što čovjek može ostaviti svojoj djeci jeste lijep odgoj.

Ovim dubokim riječima, prožetim mudrošću i emotivnom snagom, započinju svoje ambiciozne planove o otvaranju “Mektebskog centra za cjelodnevni boravak Alija Izetbegović” budući uposlenici, svjesni duboke odgovornosti koju preuzimaju na sebe.

Prvo obdanište Islamske zajednice (IZ) u Tuzlanskom kantonu će biti otvoreno u naselju Gornje Dubrave, grad Živinice, u haremu džamije Orašje. Radovi na izgradnji obdaništa trebali bi biti okončani do 25. Februara, a svečano otvaranje mektebskog centra je 01.03.2024.

 • Ova inicijativa označava važan korak u pružanju podrške i razvoju naše djece, kao i jačanju društvenih veza unutar naše zajednice.

  Odgajanje djece predstavlja jedan od najplemenitijih i najzahtjevnijih zadataka koje čovjek može imati. Djeca su, prema islamskom učenju, dragocjeni darovi od Uzvišenog Gospodara. U tom smislu, posvećenost pravilnom odgoju i obrazovanju mladih nije samo moralna dužnost, već i privilegija koja zahtijeva duboko poštovanje i predanost.

  Centar za cjjelodnevni boravak će svoje aktivnosti odvijati kroz poseban plan i program, primjeren uzrastu polaznika.

  Tokom  dječijeg dnevnog boravka, realizovat će se različite edukativne, vjerske i rekreativne aktivnosti koje osmišljava stručni tim i koje će biti prilagođene uzrastu djece.

 • U relizaciiji ovog pograma uključene će biti odgajteljice i logoped koji će se po potrebi angažovati.

  Unutrašnjost objekta će biti potpuno prilagođena potrebama dječjeg obdaništa, opremljena s ciljem pružanja udobnog i poticajnog okruženja za naše najmlađe. Djeca koja budu boravila ovdje imat će na raspolaganju sve što im je potrebno kako bi njihov boravak bio ugodan i ispunjen, osiguravajući im bezbrižno odrastanje i napredak.

  Iz centra poručuju da će vaši mališani imati zagarantovan kvalitet i sigurnost. Objekat je pokriven video nadzorom, kako unutra tako i s vana.

 • Ovaj centar/obdanište nije samo prostor za čuvanje djece, već mjesto gdje će se njihov duhovni, intelektualni i socijalni razvoj njegovati s ljubavlju, pažnjom i stručnošću. Inspirirani islamskim vrijednostima solidarnosti, obrazovanja i poštovanja, vjerujemo da će naš vrtić biti mjesto gdje će se svako dijete osjećati sigurno, sretno i podržano – poručuju budući uposlenici.

  Prijave možete izvrštiti na broj 060/317/5606 ili na email: leylahalilcevic2@gmail.com

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje