Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru izložba posvećena Lani Pudar: Dolazi vrijeme u kojem će se vrednovati rezultati i ljudi

Preuzmite sliku

Nakon serije izložbi o Fudbalskom klubu Velež i njegovim velikanima, u kafeu Globus u Mostaru večeras je otvorena izložba fotografija i novinskih tekstova o najboljoj plivačici Bosne i Hercegovine, Lani Pudar, javlja Anadolu Agency (AA).

Autor je i ovog puta novinar, publicista i historičar Zlatko Serdarević, koji je tokom dvije minule godine otkako su započeli Lanini uspjesi, marljvio prikupljao sve o bh. šampionki. Vrijeme za izložbu je idealno, pošto je prije šest dana Pudarova u Rimu postala evropska prvakinja u plivanju u disciplini delfin na 200 metara.

“Naša Lana, zlatno dijete Mostara zaslužuje da svako od nas da svoj poklon njenom veličanstvenom uspjehu. Iako je djevojčica, ona je za postala velika inspiracija za moju aktivnost. Refleks na to je upravo izložba koju joj poklanjam. Mostar je i ovog puta pokazao da cijeni veličine, a ja se ovom izložbom pridružujem sugrađanima, Mostarcima na svoj način. Godinama sam pratio Lanu Pudar, uviđao ogroman talenat, a njena upornost, trud i naravno taj talenat svima nam pokazuju da dolazi novo vrijeme u kome će se upravo te vrijednosti cijeniti u društvu“, izjavio je autor izložbe.

Obradovalo ga je i to što Lana ima podršku iz svih zemalja regiona.

“Svi su je zdušno bodrili i iskazivali podršku. Ne pamtim da se u posljednje vrijeme dogodio sličan slučaj. U njoj se sublimisala ljepota hercegovačke žene i talenat koje ovo podneblje izdašno daje ljudima. Posebno imponuju Lanine izjave u kojim kaže da je ponosna što u najboljem svjetlu predstavlja Bosnu i Hercegovinu. I jako mi je drago što ćemo dobiti bazen, koji će nekad bez sumnje nositi njeno ime“, rekao je između ostalog Serdarević.

Brojne institucije vlasti su pozdravile uspjehe bh. plivačice, te su je novčano nagrađivale.

“Raduje i što Grad Mostar želi da zadrži Lanu, pa je od Grada dobila ključeve stana. Lijepo je i što su mnoge ustanove i institucije, ali i sponzori poput Abraham grupe prepoznali uspjehe naše Lane. I sve to govori da smo na pragu novog vremena u kojem će se na pravi način vrednovati uspjesi, rezultati i ljudi“, izjavio je Serdarević.

Zbog prijeko potrebnog odmora nakon velikog broja takmičenja, Lana nije prisustvovala večerašnjoj izložbi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,