Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Istočnom Sarajevu zapaljena vozila brata Nenada Nešića i njegovog punca

Preuzmite sliku

Dva vozila jutros su zapaljena na području Istočnog Novog Sarajeva, potvrđeno je za N1 iz MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično radi se o vozilima Predraga Nešića i njegovog punca Mlađena Boživića.

Predrag Nešić je  poslanik u NSRS, a izabran je po prvi put u ovom madatu ispred DNS-a, dok je Mlađen Božović šef kabineta ministra Miloša Lučića koji je podnio ostavku nakon hapšenja.

Sam Božović bio je kandidat za ministra u istom mandatu kad i Lučić, ali nije dobio podršku za izbor.

Božovića nam je rekao da je njegovo vozilo zahvatio plamen sa Nešićevog vozila.

“Nalazilo se vozilo na parkingu pored automobila Predraga Našiča i dio je izgorio. Osjećam se bezbjedno i bezbrižno. Policija neka radi svoj posao, rekao je Božović za N1.

Nešić nam je kratko porukom odgovorio da je u MUP-u.

Oglasili su se i iz DNS-a gdje su najoštrije osudili ugrožavanje imovine Predraga Nešića i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

“Tražimo od policije i tužilaštva da pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv ovog vandalskog čina. Vrijeme je da se stane na put onima koji ugrožavaju bezbjednost i imovinu građana Republike Srpske, ali i onima koji svojim objavljivanjem laži i kleveta podstiču i prizivaju nasilje. Vjerujemo da jutrošnji čin ima duboku političku pozadinu i da ima za cilj destabilizaciju Republike Srpske. DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i vinovnike privesti pravdi”, zaključili su u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje