Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

U akciji “Eskadron” uhapšeno 19 Banjalučana: Terete se za neovlaštenu prodaju droge

Preuzmite sliku

U okviru operativne akcije kodnog naziva „Eskadron“, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas su lišili slobode 19 osoba, saopćili su iz MUP-a RS.

“Riječ je o osobama inicijala V.M., B.Đ., A.Ć., D.P., M.L., G.S., S.S., M.Ć., V.M., M.T., M.B., D.J., D.P., A.R., B.M., A.P., Z.V., Z.B. i M.R. svi iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

  • “Na osnovu naredbi Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas su izvršeni pretresi na više lokacija na području Grada Banjaluka, a u okviru akcije pronađeno je i oduzeto ukupno oko 900 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, 1.100 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, novac u iznosu od 35.000 maraka, oprema za pakovanje, više digitalnih vaga za precizno mjerenje i mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, navode iz MUP-a RS.

  • Za dvije osobe koje su obuhvaćene akcijom „Eskadron“ se intezivno traga, dok se osoba inicijala R.P. iz Banjaluke, nalazi u pritvoru.

    “Sve mjere i radnje u okviru akcije realizuju se pod nadzorom Okružog javnog tužilaštva Banjaluka i Okružnog suda Banjaluka, a nakon završene kriminalističke obrade lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, dodaje se u saopštenju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,