Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

TV Žurnal prikazuje: Pogledajte film “Vila” o vezi Milorada Dodika i Pavlović banke (VIDEO)

Preuzmite sliku

U filmu su izneseni detalji o ovom slučaju, kao i stavovi Milorada Dodika o optužbama za pranje novca, Slobodana Pavlovića i ostalih aktera ovog slučaja.

Milorad Dodik još nije dobio poziv za saslušanje u vezi sa predmetom “Pavlović banka”, u kojem je osumnjičen da je zajedno sa Slobodanom Pavlovićem i nizom uposlenika te banke učestvovao u pranju novca u iznosu od 1,5 miliona konvertibilnih maraka.

Istraga u ovom slučaju počela je 11. februara 2016. godine, kada je uhapšen Slobodan Pavlović, da bi već dva dana kasnije Tužilaštvo BiH i zvanično osumnjičilo Dodika da je 16. maja 2007. godine učestvovao u pranju 1,5 miliona maraka za kupovinu vile na Dedinju u Beogradu.

Iz Tužilaštva su tada nezvanično tvrdili da će Dodik biti saslušan najkasnije u martu, što je i bio logično, jer je on prvoosumnjičeni u ovom predmetu. Međutim, ni četiri mjeseca nakon ozvaničenja sumnje za pranje novca, Dodiku nije upućen poziv za saslušanje.

Paradoks je da su uhapšeni i da su u pritvoru bili Slobodan Pavlović i drugi, koje Tužilaštvo sumnjiči da su predstavljali Dodikov servis za pranje novca, a da lider SNSD-a još nije dobio poziv za saslušanje.

Dok god ne bude saslušan, Dodik ne može biti ni optužen niti predmet “Pavlović banka” može imati svoj sudski epilog. Ključna osoba zbog koje Dodiku nije poslan poziv jeste Goran Salihović, glavni tužilac BiH.

Salihović je 10. i 11. aprila 2016. godine u samo 24 sata izjavio da nema istrage protiv Dodika i da ima istrage protiv Dodika. Tužilaštvo se i u ovom slučaju pokazalo kao sluga političara i nije to prvi put. Nažalost, nije ni poslednji.

U filmu su izneseni detalji o ovom slučaju, kao i stavovi Milorada Dodika o optužbama za pranje novca, Slobodana Pavlovića i ostalih aktera ovog slučaja. (Žurnal.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje