Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U dvorištu Osnovne škole “Mejdan” podizanje šumskog parka sa 200 sadnica četinara

Preuzmite sliku

Prezentacija ekoloških aktivnosti povodom Dana planete Zemlje.

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje danas je eko-akivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama predstavio ministru obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmedu Omeroviću predsjednik Ekološkog saveza „Eko zeleni“ TK Muhamed Omerović.

Sadnja raznobojnog cvijeća u predškolskim ustanovama u Živinicama i Tuzli, te Osnovnoj školi u Tojšićima, drvoreda četinara u dvorištu škole u Srnicama Donjim, podizanje šumskog parka na izletištu Monj u zajedničkoj eko akciji osnovaca iz Doborovaca i gračaničkih gimnazijalaca, samo su neke od značajnih aktivnosti Ekološkog saveza u odgojno-obrazovnim ustanova realizirane tokom ove sedmice.

Te su eko aktivnosti, rečeno je ovom prilikom, praćene edukacijom nastavnika i učenika u cilju podizanja ekološke svijesti. Pored toga, za naredni četvrtak najavljena je i eko-akcija u dvorištu Osnovne škole „Mejdan“ u Tuzli i podizanje šumskog parka sa 200 sadnica četinara.

Ministar Omerović zahvalio je ekološkom aktivisti Muhamedu Omeroviću na naporima i aktivnostima koje Ekološki savez provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Tuzlanskog kantona u cilju podizanja ekološke svijesti učenika.

Sastanak je bio prilika da predsjednik Ekološkog saveza resornom ministru uruči publikaciju „Škola u prirodi“ Mirsade Zukorlić i Muhameda Omerovića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,