Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turska organizacija IHH-a i ove godine vrši podjelu ramazanskih paketa u BiH

Preuzmite sliku

Generalni sekretar turske humanitarne organizacije IHH-a Durmus Aydin izjavio je da ova organizacija i ove godine tokom ramazana, muslimanskog mjeseca posta, dijeli pakete u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Prateći aktivnosti IHH-a u Bosni i Hercegovini na mjesta događaja, Aydin je kazao da se nalaze u ovoj zemlji kako bi sa ovdašnjim stanovništvom podijelili radost mjeseca ramazana.

Dodao je da IHH-a pod sloganom “Živi ramazan” u 57 zemalja, uključujući Turkiye, vrši podjelu ramazanskih paketa, iftara, novčane pomoći te pomoći za siročad.

  • “Upravo sada smo u Tuzli, u Bosni i Hercegovini. U zemljama Balkana ćemo podijeliti ramazanske pakete s životnim namirnicama za oko 500 porodica . U Bosni i Hercegovini će ramazanske pakete dobiti ukupno 320 porodica. Zahvaljujemo se svim donatorima i dobrim ljudima koji su osigurali sredstva i podržali nas kako bi ovim ljudima mogli podijeliti ramazanske pakete, vitre, zekat i iftare. Želim ovom prilikom svim muslimanima čestitati mjesec ramazan”, kazao je Aydin.

    IHH-a će u Bosni i Hercegovini ramazanske pakete podijeliti u Zavidovićima, Žepču, Maglaju, Doboju, Tuzli i Srebrenici.

  • Humanitarna organizacija IHH-a u okviru aktivnosti tokom ovogodišnjeg ramazana organizuje podjelu paketa s životnim namirnicama i iftara u ukupno devet zemalja na Balkanu.​​​​​​​ IHH-a tokom ramazana organizuje podjelu prehrambenih paketa i iftara za porodicama u potrebi, starije osobe i druge građane u Albaniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji (Preševo i Sandžak), Rumuniji, Mađarskoj i Poljskoj.

    U okviru ramazanskih aktivnosti pakete s namirnicama dobit će ukupno 3.300 porodica, dok će iftar biti organiziran za oko 1.000 osoba.

    Turska humanitarna organizacija IHH-a je i prethodnih godina tokom ramazana dijelila pakete sa životnim namirnicama u Bosni i Hercegovini.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje