Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turković na sastanku sa srbijanskim ministrom: Vučićeva donirana vakcina košta 4 dolara, u rangu je jeftinijih

Preuzmite sliku

Ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, naglasila je da nikada nije imala lošu namjeru, već je brinula za zdravlje građana, te da na poklonu treba biti zahvalan

Ministar vanjskih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković rekla je danas u Sarajevu da su “Covshield” vakcine, koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao BiH, za potrebe Federacije BiH, u rangu jeftinijih vakcina i da ih naručuju zemlje koje imaju manje prihode.

Turkovićeva je, nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, rekla da Covshield vakcina, koju su razvili oksfordski univerzitet i farmaceutska kuća “AstraZeneca”, košta četiri dolara, javlja Srna.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi sa njenom izjavom da je vakcina “AstraZeneca”, proizvedena u Indiji, namijenjena siromašnim zemljama, ona je rekla da nije imala lošu namjeru, te da na poklonu treba biti zahvalan.

Turkovićeva je rekla da je, radi zaštite državljana BiH, zahtijevala da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH da saglasnost za upotrebu tih vakcina.

– To bih tražila i danas i sutra za bilo koju drugu vakcinu koja dolazi u ovu zemlju, jer je to zakonska procedura, rekla je Turkovićeva na konferenciji za novinare.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje