Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turković: Dodikova radikalna retorika oživjela je strah od političkih previranja u BiH

Preuzmite sliku

Usljed obilnih padavina došlo je do poplava koje su ugrozile i nekoliko stambenih objekata u sarajevskom naselju Doglodi, javlja Anadolija.

Mještani Dogloda strahuju da bi nastavak padavina mogao donijeti još veće probleme, a jedna porodična kuća već je ugrožena poplavom.

Agencija za vodno područje rijeke Save saopćila je da su vodostaji rijeka Une, Sane i Bosne u trendu porasta što može prouzrokovati probleme. Tokom jučerašnjeg dana voda je pravila probleme u Konjicu, Gacku i pojedinim područjima Sarajeva.

“Trenutno je stagnacija na većini hidoloških stanica na rijeci Bosni. Uslijed dotoka s gornjeg dijela sliva, tokom dana očekuje se blagi porast vodostaja. Dostignuti su nivoi za početak obavještavanja na stanicama HS Visoko na Bosni, HS Maglaj i HS Modrac. Očekuje se stabilno hidrološko stanje na ovom području. Na svim hidrološkim stanicama u Kantonu Sarajevo bilježi se stagnacija i opadanje vodostaja. Dostignuti su nivoi za početak obavještavanja na stanicama HS Ilidža i HS Reljevo. Nove padavine izazvale su porast vodostaja“, naveli su iz Agencije.

Mještani i privredni subjekti koji se nalaze u blizini vodotoka pozivaju se na pojačan oprez, a službe civilne zaštite na pripravnost u slučaju pogoršanja situacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje