Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turistički procvat: Mostarski aerodrom uspostavlja zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München

Preuzmite sliku

Krajem aprila ove godine iz Mostara će biti uspostavljene zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München, rečeno je u srijedu prilikom potpisivanja Ugovora između Grada Mostara, Sky Alpsa i Aerodroma Mostar te Ugovora između HIFA Oil-Sky Alpsa.

Mostarski gradonačelnik Mario Kodrić ocijenio je ove ugovore značajnim kako za Grad Mostar tako i za regiju.

“Na projektu Zračne luke Mostar radimo zadnje tri godine i bilo je jako izazovno. Siguran sam da ne bismo uspjeli da se sve razine vlasti nisu uključile te im svima zahvaljujem u svoje ime i u ime Gradske uprave. U ovoj godini očekujemo preko 40 hiljada putnika u Hercegovini. Kako je u strategiji Grada Mostara turizam, ovaj projekt će puno značiti jer se ta grana ne može razvijati bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta. U tom kontekstu je ovo i prilika i odgovornost. Sada je na turističkim djelatnicima i svima nama u Gradskoj upravi ‘zasukati’ rukave i iskoristiti ovu priliku da taj rad kapitaliziramo,” istaknuo je mostarski gradonačelnik.

Generalni direktor za zrakoplovstvo Sky Alps Alex Spinato ustvrdio je kako ovaj Ugovor predstavlja priliku za povećanjem broja turista za Grad Mostar i cijelu regiju.

“Mislim da će ovo biti uspješna i plodonosna suradnja za sljedećih pet – šest godina,” zaključio je on.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel podsjetio je da od proljeća, uz ove četiri zračne linije, idu i prethodno dogovorene linije za Beograd i Zagreb te da se malo koja zračna luka može pohvaliti takvim uspjehom.

Po njegovim riječima, zasad je dogovoren ljetni red letenja, a zimski će ovisiti o zahtjevima. Također, cijene će biti formirane u narednih nekoliko dana.

Davor Ljubić iz Turističke agencije Međugorje se složio s prethodnicima o značaju ugovora ne samo za Mostar i Međugorje nego i cijelu regiju.

“Ovo je početak koji bi dogodine trebao rezultirati puno većim brojem turista,” rekao je on. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,