Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tržišno-turistički inspektori izdali pet rješenja o zabrani izdavanja apartmana na Bjelašnici

Preuzmite sliku

Tržišno-turistički inspektori su na lokalitetu Babin Do na planini Bjelašnici u opštini Trnovo od početka godine izvršili 25 nadzora subjekata koji se bave uslugom smještaja i donijeli pet rješenja o zabrani rada i isto toliko prekršajnih naloga u iznosu od 750 KM, saošteno je iz Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Prilikom kontrole pravnih i fizičkih lica koja putem internet stranice “Booking” oglašavaju pružanje usluga smještajnih apartmana – četiri subjekta nadzora predočila su inspektorima odobrenje za rad, dok za ostale subjekte inspekcijski postupci još nisu okončani.

Iz kantonalne Uprave za inspekcijske poslove pozivaju pravna i fizička lica koja se bave uslugom smještaja da svoje poslovanje usklade sa postojećim zakonskim propisima, a pozvali su i “Booking” da isključivim oglašavanjem subjekata koji posjeduju odobrenje za rad izbjegne promovisanje nezakonitog i nelegalnog rada.

“Tržišno-turistički inspektori nastaviće sa radom u ovoj oblasti kako bi ona bila dovedena u zakonski okvir, a što uključuje i eventualnu saradnju sa internet stranicom `Booking`”, istaknuto je u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje